Bieblo

Op zoek naar een boek dat je graag wil lezen? Het Bieblo spel geeft boekentips aan kinderen en jongeren van 6 t.e.m. 14 jaar die aansluiten bij hun leeftijd en interesses. En Bieblo stelt nooit teleur, want de boeken zijn altijd aanwezig in de bib op dat moment. Je vindt Bieblo op de computers en ipads in de bib maar je kan het ook thuis of in de klas spelen.

Bieblo is een spel op onze website. Het werkt op elk toestel met internetverbinding. Je kan Bieblo spelen op je eigen laptop, tablet,... en natuurlijk ook op de computers in de bib! Je hoeft niets te installeren!

Ben je tussen 6 en 14 jaar? Speel dan Bieblo om leuke titels te vinden!

Hoe werkt Bieblo?

De Bieblo-uil stelt je enkele vragen:

  1. Hoe oud ben je?

  2. Kies de prentjes die je leuk vindt! Klik op het rode kruisje (x) voor de prentjes die je niet leuk vindt en op het groene vinkje (v) voor de prentjes die je wel leuk vindt. Swipen kan ook wanneer je op de tablet of smartphone speelt.

  3. Je krijgt 8 boeken te zien die bij jouw leeftijd en smaak passen. Klik op het boek voor meer info.

  4. Tevreden? Ga naar het rek en neem het boek mee. Nog een keertje spelen? Klik op de knop "andere" en meteen verschijnen 8 nieuwe titels.

Veel plezier met Bieblo!

Bieblo is héél slim. Hij toont alleen titels die niet uitgeleend zijn. Heb je een leuke titel gevonden? Dan kan je die meteen lenen!
Bieblo houdt rekening met andere kinderen die op hetzelfde ogenblik aan de slag zijn. Zo krijgen jullie gelijktijdig nooit dezelfde boeken te zien en kunnen jullie ook niet toevallig op zoek gaan naar hetzelfde boek.

Je kan Bieblo zo vaak spelen als je wil. 

uil bieblo